Blog

Her på siden kan du læse nogle af mine tanker om og oplevelser med folkemusik og folkedans, derved kan du danne dig et billede af den verden jeg er omgivet af. Andre indlæg kan du læse som inspiration til et evt. oplæg, kursus eller debat, eller blot for at sætte dine egne tanker i gang.

God fornøjelse!

Image

Et år på orlov

I det seneste skoleår har jeg været på orlov fra mit studie på konservatoriets folkemusiklinje i Esbjerg. Dvs. mellem mit 2 og 3 år på bacheloren. Undervejs har jeg mødt mange undrende spørgsmål om hvorfor, om der var noget galt og hvad jeg dog ville have ud af det. Jeg har ikke ét svar, men gennem dette indlæg vil jeg prøve at redegøre både for tankerne bag og hvad jeg har fået ud af året.

Image

Hvorfor folkedans?

I den seneste tid, er jeg blevet stillet en række spændende spørgsmål om mit forhold til at danse folkedans og hvorfor jeg synes det er vigtigt at bevare den. Efterfølgende har jeg tænkt meget over spørgsmålene og vil her giver et mere uddybende svar, end jeg gjorde da spørgsmålene blev stillet.

Image

Nordlek

Folkedans, folkemusik, fællesskab, opvisninger, kurser, udveksling, nationaldragter og venskaber er bare lidt af det Nordlek-stævnerne indeholder. Nordlek er et folkemusik- og dansestævne, der bliver afholdt hver tredje sommer på skift rundt i norden, og rummer danse- og musiktraditionerne fra Norge, Sverige, Finland, Grønland, Island, Færøerne, Ålandsøerne og Danmark. 

Image

Glæden ved at undervise udviklingshæmmede

Gennem de sidste 4 år har jeg undervist udviklingshæmmede i folkedans både på ugentlig basis og på en sommerhøjskole, og hver eneste gang er jeg gået hjem fra undervisningen med et større smil end da jeg kom.

Jeg startede tilbage i 2014 med at undervise et aftenskolehold for udviklingshæmmede i Fredericia, mens jeg stadig gik på MGK i Kolding. Jeg havde ikke tidligere beskæftiget mig med denne målgruppe, men fandt det både interessant og udfordrende at få lov at undervise dem. Jeg samlede en række simple folkedanse, sendte noderne til den tilknyttede musiker og så var vi i gang.

Image

Lyt til noget nyt

Dette er første blogindlæg i en ny række af indlæg. Emnet er som overskriften lyder ”Lyt til noget nyt” og vil indeholde lytteanbefalinger. Her til første udgave, har jeg fundet tre af mine absolutte yndlingscd’er, som jeg har genhørt igen og igen, primært når jeg har kørt bil eller har lagt puslespil.

Image

Dansesko

Lige meget hvilket erhverv man er inden for, er det vigtigt at have arbejdsudstyret i orden. Udstyr er forskelligt, af forskellig kvalitet og til forskellige formål, sådan er det også med dansesko. Jeg har 4 forskellige par dansesko, der alle egner sig til noget forskelligt. I dette indlæg vil jeg skrive lidt generelt om dansesko, fordele/ulemper ved mine dansesko samt en anden vigtig faktor, der afgører hvilket par sko jeg vil vælge.

Image

FolkCamp – Sommerens højdepunkt

Sommerferien er lige skudt i gang, solen skinner og kufferten er pakket. Forud venter en uge fyldt med oplevelser, nye venskaber, musik, dans, sjov, leg, workshops, fællessang, koncerter, rundbold og meget meget mere. FolkCamp er en sommerlejr for børn i alderen 10-15 år, hvor alle beskæftiger sig med folkemusik og folkedans, primært med udgangspunkt i den danske folkemusik- og dansetradition.