Image

Foto: Mathias Ditlev

Image

Foto: Mathias Ditlev

Om Nathasja

Mit navn er Nathasja Vosgerau Hansen, jeg er født i år 1993 og opvokset lidt nord for Silkeborg. Folkemusik og dans har siden min spæde barndom været en hobby ved siden af den normale skolegang, men er langsomt gledet over til at være en livsstil. Jeg beskæftiger mig primært med den danske folkemusik og dansetradition, men har også en stor forkærlighed for blandt andet de svenske og norske traditioner.

Til daglig studerer jeg violin på folkemusiklinjen på Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg, og bor i en lejlighed ikke langt fra hjertet af Esbjergs centrum. Ved siden af studiet tager jeg ofte ud i det ganske land med min violin på ryggen og dansesko på fødderne, enten for at undervise,  optræde eller opleve. Jeg prioriterer og værdsætter højt at komme ud blandt mennesker, for at dele både min glæde, viden og passion.

Image

Min folkemusikalske rejse

Fundament

Som 2 årig begyndte jeg til børnefolkedans, som 6 årig begyndte jeg til violin og som 8 årig spillede jeg første gang med til dans. Begge mine forældre danser, spiller til dans og min mor er danseinstruktør. De har hele min barndom taget mig med til et hav af koncerter, baller, arrangementer, kurser, stævner, festivaller etc, hvilket har givet mig en solid baggrund, et stort netværk og en stor viden.

Udforskning

I efteråret 2010 (efter jeg kom hjem fra efterskole) deltog jeg på mit første FOD-stævne og et halv år efter på mit første ROD-stævne. På begge disse stævner gik det op for mig, at der var store dele af folkemusikverdenen både her hjemme og i resten af norden som jeg ikke kendte til. Jeg opsøgte andre danse- og musikarrangementer, end dem mine forældre tidligere havde præsenteret for mig, og begyndte også at gå til undervisning i svenske pardanse (polska).

Dygtiggørelse

Nysgerrigheden fortsatte og jeg søgte i år 2013 ind på MGK Syds folkemusiklinje i Kolding, og i år 2016 videre til Syddansk musikkonservatoriums folkemusiklinje i Esbjerg. Mellem mit 2 og 3 år på bacheloruddannelsen, tog jeg et års orlov, for at udforske folkemusikken, folkedansen og miljøet endnu mere. 

Ved siden af skolen har jeg altid opsøgt, så meget jeg har haft tid og overskud til, for fortsat at udvikle mig, blive inspireret og udvide min horisont, hvilket gælder for både musik og dans.

Image

Foto: Ålborg Reklamefoto

Image

Foto: Peter Langwithz Smidt

Image

Foto: Julie Barsøe Larsen