Spil Dansk 2020

Uge 44 er i Danmark blevet udnævnt til "Spil Dansk Uge", hvilket jeg i år valgte at markere på min facebook og instagram. Hver dag i ugen, delte jeg en videostump fra min 'Spil Dansk Verden', gennem de seneste år.

I dette indlæg har jeg samlet de 7 videoer, så de er let tilgængelige for dig.

Spil Dansk, dag 1 - FolkeKons

Et sæt traditionelle melodier fra Læsø, arrangeret af Theis Juul Langlands, spillet af FolkeKons og Nordic Master in Folk Music anno 2018, på den årlige Vinterturné rundt i landet.

Spil Dansk, dag 2 - Ravdal

Dagens melodi har jeg komponeret, under en gåtur på Langelands sydspids, hvor jeg samlede Havslebet Glas i vandkanten. Her i en indspilning med min duo Ravdal

Spil Dansk, dag 3 - Fanø

I foråret 2019 var jeg i Fanøpraktik hos violinisten Peter Michael Uhrbrand. Det var en stor fornøjelse og særligt øjeblikke som her, hvor jeg var med ude i “marken og mærke mulden”.

Spil Dansk, dag 4 - FUG

Noget af det bedste jeg ved, er at spille for et dansende publikum - Som i dagens video fra 2015, hvor FUG spiller “Dittes schottish” komponeret af Christian Albertsen.

Spil Dansk, dag 5 - Folk Danes

En anden af mine legepladser, er på showholdet Folk Danes - Et showhold med afsæt i den danske folkemusik og dansetradition. Videoen er optaget i sommeren 2014, mens jeg stadig var musiker på Folk Danes, i dag er jeg med som danser.

Spil Dansk, dag 6 - ROD

Når jeg hører Ø-Kuller, komponeret, arrangeret og dirigeret af Andreas Tophøj, sitrer det helt i mine fingre, for igen at stå lige der, midt i det store ROD-band som kulmination på en uges bekymringsfri folkefest.

ROD er et dansk folkemusikstævne for 15-25 årige, hvor der ikke er tvivl om, at folkemusikken lever. Jeg har været deltager adskillige gange og er hvert år kommet hjem med de fedeste oplevelser i baggagen, og måske været en smule kulleret.

Spil Dansk, dag 7 - Polka

Spil dansk ugen skal selvfølgelig slutte med noget meget dansk, storslået og folkeligt - Hvad er derfor mere oplagt end en polka, spillet på bedste coronavenlige-folkemusik-bunke-jam-stil?

Stor cadeau til The Good Tune, Josefine Exner, Mads Kjøller-Henningsen og Rune Øster Mortensen for denne video, som kom til verden under forårets coronanedlukning.

Mon du kan finde mig?

Det var alt for denne gang og mit bidrag til 'Spil Dansk ugen' i 2020 - Håber du nød musikken.

Se mere om mit virke i det dansk folkemusik- og dansemiljø på min facebook og instagram.