Image

Foto: Mathias Ditlev

Image

Foto: Mathias Ditlev

Om Nathasja

Mit navn er Nathasja Vosgerau Hansen, jeg er født i år 1993 og opvokset lidt nord for Silkeborg. Folkemusik og dans har siden min spæde barndom været en hobby ved siden af den normale skolegang, men er langsomt gledet over til at være en livsstil og i dag også mit arbejde. Jeg beskæftiger mig primært med den danske folkemusik og dansetradition, men har også en stor forkærlighed for blandt andet de svenske og norske traditioner.

I dag bor jeg på Fyn, nær Middelfart, hvorfra jeg kører ud i landet med min violin på ryggen og dansesko på fødderne, enten for at undervise, optræde eller opleve. Jeg har en bachelor i folkemusik, 20 års erfaring i at spille til folkedans, godt og vel 26 års erfaring med at danse, samt 7 års erfaring i at undervise i folkedans, både for børn, unge, voksne og udviklingshæmmede.

Jeg prioriterer og værdsætter højt at komme ud blandt mennesker, for at dele både min glæde, viden og passion. På projektsiden kan du se hvilke konstellationer og projekter jeg bla. indgår i, ved siden af mit selvstændige virke. 

Image

Fundament

Som 2 årig begyndte jeg til børnefolkedans, som 6 årig begyndte jeg til violin og som 8 årig spillede jeg første gang med til dans. Begge mine forældre danser, spiller til dans og min mor er danseinstruktør. De har hele min barndom taget mig med til et hav af koncerter, baller, arrangementer, kurser, stævner, festivaller etc, hvilket har givet mig en solid baggrund, et stort netværk og en stor viden.

Udforskning

I efteråret 2010 (efter et år som elev på Klejtrup Musikefterskole) deltog jeg på mit første FOD-stævne og et halv år efter på mit første ROD-stævne. Begge stævner var for mig en øjenåbner til et miljø og netværk af unge folk-interesserede i Danmark.

Således blev årene hvor jeg tog en studentereksamen fra Silkeborg gymnasium, også årene hvor jeg i større og større grad udforskede folkemusikken og folkedansen, og bla. begyndte til undervisning i svenske pardanse (polska). 

Dygtiggørelse

Nysgerrigheden fortsatte og i 2013 startede jeg på MGK Syds folkemusiklinje i Kolding. Efter tre år i Kolding, søgte jeg i år 2016 videre til Syddansk musikkonservatoriums folkemusiklinje i Esbjerg. Mellem mit 2 og 3 år på bacheloruddannelsen, tog jeg et års orlov, for at udforske folkemusikken, folkedansen og miljøet endnu mere, inden jeg i sommeren 2020 dimitterede som bachelor, og fortsatte på kandidaten.

For tiden er endnu engang på et års orlov, denne gang mellem de to år på kandidaten, hvorved jeg forventer at afslutte studierne i sommeren 2023.

Arbejde

I dag er min passion for folkemusik og folkedans ikke længer blot en hobby, men mit daglige virke og arbejde. For tiden er min primær beskæftigelse er at undervise i folkedans, stærkt efterfulgt af en smuk symbiose mellem at spille til dans, spille koncert og undervise i folkemusik, og eller violin. 

Ved siden af hverdagen har jeg altid opsøgt, så meget jeg har haft tid og overskud til, for fortsat at udvikle mig, blive inspireret og udvide min horisont, hvilket gælder for både musik og dans.

Image

Foto: Ålborg Reklamefoto

Image

Foto: Peter Langwithz Smidt

Image

Foto: Julie Barsøe Larsen

Image

Foto: Mathias Ditlev