DANS!

Et undervisningstilbud, der vægter den gode danseoplevelse.

Mange nordiske folkedanse er enten pardanse med specifikke trinsæt eller fællesdanse med bestemte formationer - Til DANS! koger vi dansene helt ind til benet og gennemgår både trin, kropsholdning, formationer og variationer, alt sammen med fokus på den gode danseoplevelse i fællesskab med ens dansepartner, de øvrige par på gulvet og musikken.

Fordele ved at danse:
- Styrker din balance
- Pulsen kommer op, mens du har det sjovt
- Styrker din kropsbevidsthed
- Man bygger bro til andre mennesker, uanset alder, køn, kulturelbaggrund, sprog og niveau. 
- Lære at lytte til musik på en anden måde

Ideen bag konceptet

Efterhånden som nye dansere lærer at skelne forskel mellem de forskellige dansetyper, trin og formationer, melder sig nogle helt naturlige spørgsmål om hvordan man lettere kommer rundt, hvorfor man hele tiden lander inde på midten af gulvet, hvorfor det er lettere at danse med nogle frem for nogle andre, og mange andre spørgsmål.

Mange af disse spørgsmål opstår ofte under forhold, hvor det kan være svært at bryde dansene op, hvor lydniveauet er højt eller der er beskeden danseplads. Derfor opstod ideen til at tilrettelægge danseundervisning der skulle foregå i rummelige, rolige omgivelser, med plads til fordybelse, udfoldelse og spørgsmål fra deltagerne.

Image

Foto: Mathias Ditlev

DANS! vol.1

DANS! fandt første gang sted i efteråret 2018 i Esbjerg, hvor det bestod af 4x2 timers danseundervisning på Huset Esbjerg, i henholdsvis Polka, Vals, Sønderhoning og SchottishTønder Festival fonden havde givet økonomisk støtte til projektet, hvilket gjorde det muligt at gøre de 4 arrangementer gratis at deltage i.

Musikken blev leveret af Martin Strange Lorenzen og Annelene Toft Christensen.

Lyt til noget nyt

Image

DANS! vol.2

Anden omgang DANS! fandt sted under Folk & Fæstival 2019, hvor der både fredag og lørdag aften var forberedende workshops til aftenens dansemuligheder.

Musikken blev spillet af Annelene Toft Christensen og Balstival v. Tove de Fries.

Lyt til noget nyt

Image

DANS! vol.3

I vinteren 2019/2020 afholdte DGI Dans & Musik 3 inspirationsdage for øvede dansere og danseinstruktører. Undervisningen omhandle bla. kommunikation, trin, variationer og snak om den gode danseoplevelse

Undervisningen foregik i samarbejde med musikeren Annelene Toft Christensen.

Lyt til noget nyt

Image